• +30 6937059911
  • acheloosrun@gmail.com

Acheloos Run - News

Νέα

Ένας αθλητικός θρίαμβος στην καρδιά της φύσης

Το Acheloos Run 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπου δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα συνέρρευσαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την πέμπτη έκδοσή του, το Acheloos Run συγκέντρωσε για άλλη μια φορά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον παρθένο ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 με το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςστο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Η σημαντική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του Acheloos Run 2023, εστιάζοντας στα αξιόλογα επιτεύγματα και τις πρωτοβουλίες στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι αθλητικών οργανισμών, θεσμικών φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και του πολιτισμού, με έμφαση στον αθλητισμό.

Το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςαποτέλεσε μια πλατφόρμα για την εξέταση κρίσιμων θεμάτων όπως οι υποδομές, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εδραίωση της ταυτότητας της περιοχής μέσω μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις ανέδειξαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και του αντίκτυπου του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Μωβ Πυξίδα» διανύοντας την απόσταση των 500 μέτρων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας φαντασμαγορικής μουσικής συναυλίας με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2023, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθώνιου αγώνα, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δρομείς διέσχισαν την Κατοχή, ένα επιβλητικό και γραφικό χωριό που είναι χτισμένο σε έναν μικρό λόφο δίπλα στα ήσυχα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, διέσχισαν μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Αυτό το μέρος αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, που ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες υποδέχθηκαν με ένα μεγάλο FinishLineParty! Οι δρομείς και οι θεατές απολάμβαναν τοπικές λιχουδιές που προσέφεραν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Το AcheloosRun 2023 ολοκληρώθηκε με το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, οι οποίοι έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι παρακάτω επιδόσεις των αθλητών.Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ) με χρόνο 01:20:25 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ (ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:37:20.

Στον αγώνα των 5 kmπρώτος ήταν ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥμε χρόνο 20:41.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η αντίστοιχη τελετή απονομής βραβεύοντας τους νικητές της κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.acheloosrun.gr.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Acheloos Run 2023. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2024!

Πολλοί εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο, αθλητές, πολιτικοί και στελέχη τουρισμού παρευρέθηκαν στο γεγονός

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςστο Νεοχώρι Μεσολογγίου,το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη του AcheloosRun 2023 κι αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός, αφιερωμένο στις εφαρμοσμένες και επιτυχημένες δράσεις του Αθλητικού Τουρισμού.

Η ειδική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα σε ένα ξεχωριστό προστατευόμενο οικοσύστημα στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ο ποταμός Αχελώος, μια φυσική δύναμη που συνυπάρχει αρμονικά με τους ανθρώπους. Αυτή η δράση ανήκει στο πρόγραμμα "Acheloos Project", το οποίο περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 1 km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, 5 km, δυναμικό βάδισμα 6 km και τον Ημιμαραθώνιο (21.1 km).

Κατά τη διάρκεια του 2ου Αθλητικού Gala Αχελώος, παρουσιάστηκαν σημαντικές εξελίξεις, δράσεις και ανάγκες που αφορούν την ανάπτυξη και την υποδομή της περιοχής. Εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών συζήτησαν για αποτελεσματικούς και βιώσιμους τρόπους ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, ενώ παρουσιάστηκαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές για την οργάνωση και προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που μπορούν να επηρεάσουν την ταυτότητα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές εξέφρασαν τις απόψεις τους και ανέπτυξαν τις ιδέες τους για τη σημασία του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.Ο κ. Κώστας Λύρος, Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων για την προβολή της περιοχής και την ενίσχυση του αθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων και δράσεων, όπου ο εθελοντισμός αποτελεί ζωτικό μέρος τους. Ο κ. Βασίλης Τουντόπουλος, ManagingPartner της MPDO, ανέδειξε τη σπουδαιότητα των αθλητικών δράσεων που προάγουν έναν υγιή τρόπο ζωής για το ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που παρέχει η MPDO και την προσπάθειά της να υποστηρίξει τα αθλητικά σωματεία στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους αθλητές, τους συνεργάτες και την τοπική κοινότητα.

Εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και διοργανωτών αγώνων και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, κ. Ασημάκης Γιώτης από τον Δρόμο Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο κ. Ηλίας Σπυριούνης από το Ioannina Lake Run, ο κ. Γιώργης Σακαβέλης από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, ο κ. Σωτήρης Μπιλιανός από τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτραςκαι ο κ. Κωνσταντίνος Σύρρος από το Acheloos Run, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στις πόλεις τους. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για συνεργασία, καινοτομία και υποστήριξη της τοπικής κοινότητας προκειμένου να επιτύχουν την αειφόρο ανάπτυξη του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Το ξεχωριστό στιγμιότυπο της βραδιάς αποτέλεσε η στιγμή των τιμητικών απονομών στους αθλητές Στεφανία Δηλημήτσου, Γιώργο Φωκά και Κωνσταντίνο Γαλανό για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, καθώς και στους μεγάλους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης, κ. Γιάννη Κουρκουµέλη και κ. Σταύρο Κλαουδάτο των επιχειρήσεων ΣΑΩ ΑΒΕΕ και ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΕ αντίστοιχα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η κ. Δήμητρα Στέλιου.

Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Page 1 of 4

Comments

Blog calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

acheloosrun logo website

 

Επικοινωνια

   Acheloos Running Team
    Νεοχώρι Μεσολογγίου
    +30 6937059911

   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow Us