• +30 6937059911
  • acheloosrun@gmail.com

Acheloos Run - News

Νέα

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πάθος και αντοχή στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Το Acheloos Run 2024 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την έκτη του έκδοση, το Acheloos Run συγκέντρωσε ξανά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, με τους αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, δίνοντας το σήμα για μια ένα μουσικό πάρτι στην πλατεία.

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθωνίου, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου, μια περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Η περιοχή αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, η οποία ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν με ένα μεγάλο Finish Line Party. Οι δρομείς και οι θεατές απόλαυσαν τοπικά προιόντα που προσέφεραν οι χορηγοί και οι εθελοντές της διοργάνωσης.

Το Acheloos Run 2024 έκλεισε με το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όπου οι εθελοντές έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι εξής επιδόσεις: Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο VIDOR ZSOLT (Σ.Μ.ΑΧ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ) με χρόνο 01:17:30 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ με χρόνο 01:37:31.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΑΣΔΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ) με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΓΙΩΤΑ ΓΚΑΣΟΥΚΑ με χρόνο 44:30.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΔΟΥΡΑΣ με χρόνο 16:47 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥ (BODYWORKSPREVEZA) με χρόνο 19:01.

Μετά το τέλος των αγώνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων, τιμώντας τους νικητές κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Acheloos Run 2024. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη Νικολοπούλου προπονήτρια του ΓΑΣ Αγρινίου, που όπως κάθε χρόνο ήταν μαζί μας και συνέβαλε στην παρουσίαση της διοργάνωσης. Επίσης, ευχαριστούμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τους ανεξάρτητους αθλητές που πήραν μέρος σε όλους τους αγώνες.

Το Acheloos Run 2024 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2025!

Πάρε μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της περιοχής!

Η διοργάνωση του Acheloos Run επιστρέφει και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν το αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης με τη συμμετοχή τους στην ομάδα των Εθελοντών. Το Acheloos Run στηρίζεται στην πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών, οι οποίοι με το πάθος, την αγάπη, την γνώση και το μεράκι τους συμβάλλουν όλοι μαζί στην επιτυχία της συνολικής εμπειρίας.

Το εθελοντικό πρόγραμμα του Acheloos Run 2024 έχει στόχο την ενεργοποίηση των συμμετεχόντων αξιοποιώντας το ταλέντο τους και τις υπηρεσίες τους στους δρομείς και στους θεατές.

Τομείς Εθελοντικής Απασχόλησης:

  • ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Υποστήριξη των δρομέων για την τοποθέτησή τους στην αφετηρία.
  • ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ/ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Υποστήριξη και εξυπηρέτηση των δρομέων στους σταθμούς παραλαβής υλικού και αριθμού συμμετοχής.
  • ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Υποστήριξη των δρομέων κατά τη διάρκεια των αγώνων με την διανομή νερών.
  • ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Υποστήριξη της οργανωτικής ομάδας κατά τη διάρκεια των απονομών για τη βράβευση των αθλητών και την απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή και γίνε μέλος της μεγάλης εθελοντικής ομάδας του Acheloos Run 2024 ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.acheloosrun.gr.

Ο Αγώνας Δρόμου AcheloosRun επιστρέφει για 6η χρονιά δίπλα στον Αχελώο για ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο!

Το Acheloos Run 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2024 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε μια συνδιοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Oiniades Running Team με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Το φετινό πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες και πιο συγκεκριμένα αγώνα δρόμου 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, αγώνα δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ, δυναμικό βάδισμα 6 χλμ. και Ημιμαραθώνιο αγώνα (21,1 χλμ.).

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, θα διεξαχθούν τέσσερις κατηγορίες αγώνων δρόμου, μεταξύ των οποίων ο αγώνας πεζοπορίας 6 χιλιομέτρων, ο αγώνας 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και ο αγώνας δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για να καταλήξει στην παραλία του Λούρου και σε ένα εορταστικό περιβάλλον με τοπικά εδέσματα και μουσικές δίπλα στο κύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα εδώ.

Ένας αθλητικός θρίαμβος στην καρδιά της φύσης

Το Acheloos Run 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπου δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα συνέρρευσαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την πέμπτη έκδοσή του, το Acheloos Run συγκέντρωσε για άλλη μια φορά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον παρθένο ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 με το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςστο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Η σημαντική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του Acheloos Run 2023, εστιάζοντας στα αξιόλογα επιτεύγματα και τις πρωτοβουλίες στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι αθλητικών οργανισμών, θεσμικών φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και του πολιτισμού, με έμφαση στον αθλητισμό.

Το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςαποτέλεσε μια πλατφόρμα για την εξέταση κρίσιμων θεμάτων όπως οι υποδομές, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εδραίωση της ταυτότητας της περιοχής μέσω μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις ανέδειξαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και του αντίκτυπου του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Μωβ Πυξίδα» διανύοντας την απόσταση των 500 μέτρων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας φαντασμαγορικής μουσικής συναυλίας με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2023, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθώνιου αγώνα, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δρομείς διέσχισαν την Κατοχή, ένα επιβλητικό και γραφικό χωριό που είναι χτισμένο σε έναν μικρό λόφο δίπλα στα ήσυχα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, διέσχισαν μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Αυτό το μέρος αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, που ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες υποδέχθηκαν με ένα μεγάλο FinishLineParty! Οι δρομείς και οι θεατές απολάμβαναν τοπικές λιχουδιές που προσέφεραν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Το AcheloosRun 2023 ολοκληρώθηκε με το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, οι οποίοι έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι παρακάτω επιδόσεις των αθλητών.Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ) με χρόνο 01:20:25 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ (ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:37:20.

Στον αγώνα των 5 kmπρώτος ήταν ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥμε χρόνο 20:41.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η αντίστοιχη τελετή απονομής βραβεύοντας τους νικητές της κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.acheloosrun.gr.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Acheloos Run 2023. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2024!

Page 1 of 4

Comments

Blog calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

acheloosrun logo website

 

Επικοινωνια

   Acheloos Running Team
    Νεοχώρι Μεσολογγίου
    +30 6937059911

   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow Us